Σχετικά με εμάς

Η Hydraloop

Το όραμά μας: Building Recycle Ready. Σε 10 χρόνια κάθε νέο κτίριο θα έχει το δικό του σύστημα ανακύκλωσης γκρίζου νερού.

Ο ιδρυτής Arthur Valkieser ξεκίνησε το Hydraloop με βάση μια ιδέα: «Είναι παράλογο ότι στον 21ο αιώνα οι άνθρωποι εξακολουθούν να ξεπλένουν τις τουαλέτες τους με πολύτιμο νερό, καθώς αυτό γίνεται όλο και πιο σπάνιο κάθε μέρα».


Αφού εγκατέστησε ένα από τα πρώτα πρωτότυπα ενός αποκεντρικού συστήματος ανακύκλωσης νερού στο σπίτι του, επένδυσε στην ανακύκλωση νερού. Η Valkieser ξόδεψε χρόνια έρευνας και ανάπτυξης για να δημιουργήσει μια συμπαγή, προσιτή, κομψή, εύχρηστη συσκευή χαμηλής συντήρησης που εξοικονομεί 45% στη χρήση νερού και τις εκπομπές λυμάτων, αλλά εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα.


Η πρόκληση ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα που μειώνει δραστικά τη χρήση του νερού χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση διαβίωσης ή την προσωπική υγιεινή. Έφερε το πρώτο Hydraloop στην αγορά το 2017:


Μέσα σε τρία χρόνια, η Hydraloop εγκατέστησε τα καινοτόμα συστήματα της σε χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική και κέρδισε διεθνή αναγνώριση για τη βιώσιμη προσέγγισή της.


Στην CES 2020, το Hydraloop κυκλοφόρησε παγκοσμίως και γνώρισε την παγκόσμια ανακάλυψη. Το Hydraloop βραβεύτηκε ως «Καλύτερη καινοτομία» στην κατηγορία «Αειφορία, οικολογικός σχεδιασμός και έξυπνη ενέργεια» – και κέρδισε επίσης «Καλύτερη εκκίνηση», «Καλύτερο βιώσιμο προϊόν» και το συνολικό βραβείο «Καλύτερο από τα καλύτερα» , κερδίζοντας περισσότερους από 4000 διαγωνιζόμενους σε διαφορετικές κατηγορίες.


Σήμερα, η Hydraloop έχει επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της σε όλες τις ηπείρους. Στο ντοκιμαντέρ Brave Blue World, η εταιρεία παρουσιάζεται ως μία από τις λύσεις για την επίλυση της παγκόσμιας κρίσης νερού. Το Hydraloop βασίζεται στο Water Campus στο Leeuwarden της Ολλανδίας και στο Global Water Center στο Milwaukee των Ηνωμένων Πολιτειών.


Τα συστήματα ανακύκλωσης νερού θα πρέπει να γίνουν ένα τυπικό στοιχείο σε κάθε σπίτι και κτίριο, όπως ο έλεγχος του κλίματος, οι ηλιακοί συλλέκτες ή οι αντλίες θερμότητας


Το Hydraloop είναι μέλος: